placeholder-uitgelichte-afbeelding

Hoe gaat het?

Best een gemakkelijke vraag om te stellen, en wanneer het goed gaat, ook gemakkelijk om te beantwoorden. Het wordt pas ingewikkeld als het niet goed gaat, maar ook niet heel slecht. Ik antwoord dan vaak met ‘best oke’. Eigenlijk omdat ik t vaak zelf ook niet weet. Het ene moment gaat het inderdaad best oke, en een uur later kan dat anders zijn.

Minder extreem dan in het begin, maar nog altijd wel wisselend. En dan ligt het er ook nog aan wie het vraagt, in welke context en wat voor tijd er is.

De geboortedag en daarmee een paar dagen later ook haar sterfdag (blijft een naar woord) komen dichterbij. Minder dan een maand zelfs. En ik weet gewoon even niet hoe het gaat. Een jaar geleden was het zo anders. In volle verwachting genieten van mijn verlof, 10x per dag naar je kamertje om te checken of alles klaar lag voor jouw komst. Die momenten beleef ik weer terug. Maar ook de geboorte en het hele circus daaromheen. Dat komt veel terug. En dan gaat het eigenlijk best oke, want ik denk er aan terug. Maar zodra ik mijn volle emotie toelaat, kan ik de vraag ‘hoe gaat het’ niet eens beantwoorden.

En ergens kijk ik er ook wel naar uit, jouw eerste jaardag. Dat betekent dat we al een jaar weten wie je bent en hoe je er uit ziet! Dat gaan we vieren, want het is op een gekke manier feest. Taart, slingers en ballonnen. Ik denk dat we een fijne boswandeling gaan maken, ik gok dat jij dat fijn zou vinden. En we drinken roze bubbels. Net als op je afscheid. Toen beloofden we je, dat we je leven zullen vieren.

Je hoort eigenlijk er bij te zijn, in de kinderstoel en je eerste kaars uit te blazen. Lekker met van die spetters over de taart. En het liedje ‘lang zal je leven’ zingen.. ik moet nog even op zoek naar een ander nummer denk ik.

Je opa’s en oma’s nodigen we uit, en natuurlijk je ooms en tantes en neef en nichtjes. Iedereen die op jou wil komen proosten is welkom. Zo ben je, in iedereen, er een stukje meer bij. Misschien, dat ik op die speciale en bijzondere dag kan zeggen dat het goed met mij gaat. Gewoon voor heel eventjes en op dat moment. Omdat we het toch maar mooi geflikt hebben, jouw eerste jaar!

Deel dit verhaal